אנונימי

תשלום אחרון לפני מסירת דירה במחיר למשתכן

שלום, לפני קבלת הדירה הקבלן מבקש את התשלום האחרון לפני המסירה והבדק הסופי בשלב המסירה. לפני החוזה ניתן להבין שצריך אכן לשלם בזמן זה, אך בשלב טרום מסירה התגלו מספר תקלות ולא ברור עד רגע הבדיקה האם תוקנו, היינו מעדיפים לשלם אחרי הבדיקה שלא ייתחמק הקבלן. האם אפשר לבקש מהקבלן לא לשלם עד הבדיקה הסופית בפועל (והאם מחוייב להסכים)? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

אומנם לא ראיתי את ההסכם, אבל בדרך כלל בחוזים קבלניים, גם אם יש ליקויים קלים הקבלן זכאי למסור את הדירה לרוכש כאשר הדירה ראויה לשימוש סביר, ולתקן רק אח"כ את הליקויים. בהיעדר מנגנון כאמור, שום קבלן לא היה מצליח למסור שום דירה לרוכשים.

אנונימי

תודה אם הקבלן מראש מסרב להכיר בתקלות האלו (רוצה למסור מבלי לתקן גם אחרי המסירה) למרות שהובא מהנדס מומחה שבדק את המפרט ומצא אי התאמה ובנוסף תקלה מהותית כמו קיר שנבנה עקום (כמה עשרות אלפי ש"ח שווי הבעיה בתיקון/פיחות הערך). האם אפשר שלא לשלם על שלא יחליטו אם לתקן או לקזז מהתשלום הסופי?