משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדין משמעתיפיטורין על בעיות משמעת וחוסר אמון

מנהלי הפורום

עו"ד גיא פלנטר

עו"ד גיא פלנטר

עו"ד גיא פלנטר הוסמך כעורך דין לפני למעלה מ- 27 שנים, תובע לשעבר בפרקליטות ויוצא שב"כ, חבר בוועדות שונות בלשכת עורכי הדין ומרצה בתחום עיסוקיו.לעורך דין גיא פלנטר ניסיון עשיר ומוכח בהכנה לחקירות ולבירורים משמעתיים, ליווי נחקרים וחשודים בייעוץ משפטי, ובהענקת ייצוג משפטי בהליכים משמעתיים. כמו כן מעניק עו"ד גיא פלנטר ייעוץ וייצוג משפטי למתלוננים, המבקשים להגיש תלונה משמעתית או תלונה בתחום האתיקה המקצועית.

קביעת פגישה
0779975483
חזרה לפורום

פיטורין על בעיות משמעת וחוסר אמון

ירי
יריב

שלום רב, פוטרתי מהעבודה בעסק שעבדתי בו 3 שנים. העבודה שלי היא בשטח. הטענה של המעסיק שלי הייתה שאני לא נוסע למקומות שאליהם אני אמור לנסוע דבר שהוא לא נכון לחלוטין ויש לי הוכחות אבל המעסיק לא מקבל אותם. הוא גם טוען שיש לי בעיות משמעת וקבלת הוראות מסמכות והוא מסרב לשלם לי את הפיצויים שמגיעים לי. האם מותר לו לשלול ממני את הפיצויים?

RE:
עו&
עו"ד גונן בן יצחק

יריב ערב טוב ככלל על המעסיק לעמוד במספר תנאים על מנת שהפיטורין יהיו חוקיים. בין היתר עליו לבצע שימוע טרם פיטורין ומהדברים שכתבת לא ברור האם שימוע כזה נעשה. במידה והשימוע לא בוצע עדיין וטרם פוטרת - עליך לדרוש שימוע וזכותך להגיע לשימוע בליווי עורך דין וכך אני ממליץ לעשות. במידה ופוטרת ללא שימוע ניתן לפנות לבית הדין לעבודה ולתקוף את חוקיות הפיטורין. במידה ופוטרת והמעסיק החליט לשלול ממך את פיצויי הפיטורין המגיעים לך - ניתן לתקוף עניין זה בבית הדין לעבודה. לסיכום: על מנת לדעת מה המהלך הנכון הבא עליי לקבל עוד פרטים על המצב המשפטי והתעסוקתי שלך.