אנונימי

עבירה משמעתית

שלום, אני עובד במשרד הביטחון עם סיווג ביטחוני גבוה. עשיתי עבירת סיווג ראשונה ויחידה כשהשארתי מסמך מסווג פתוח. אני מושהה ויש לי דיון משמעת בקרוב. האם מתחשבים בזה שעשיתי עבירה ראשונה ויחזירו אותי לתפקיד? מה הסיכויים לזה?

עו"ד גונן בן יצחק

אנונימי שלום רב! ראשית חשוב לדעת, במיוחד כאשר מדובר בעבירה משמעתית ראשונה, שלעיתים למערכת יש נטייה מסיבות שונות להוציא דברים מפרופורציה. כל עובד ואני מדגיש כל עובד, זכאי לליווי עו"ד במהלך ההליך המשמעתי. אני למשל עבדתי בעבר בשירות הביטחון וגם שם כאשר אדם נקלע להליך משמעתי עדיין מותר לו וזו זכותו הבסיסית להיוועץ בעו"ד. לא ברור לי האם הושעית בעקבות שימוע כן או לא - ומבלי לדעת את פרטי המקרה חשוב שתיצור כבר עכשיו קשר עם עו"ד שילווה אותך. לעיתים השתהות עלולה להביא לתוצאות חמורות מבחינת העתיד התעסוקתי. ככלל אין סיבה שבנסיבות מסויימות לא יחזירו אותך לתפקיד - בסופו של דבר זה קשור לאופן שבו יוצג העניין בפני הפורום שדן בעניינך. בברכה גונן בן יצחק, עו"ד