אברהם

הסכם בלעדיות

כשמתווך מחתים על הסכם בלעדיות לכמה זמן תקף ההסכם? כלומר כמה זמן תקפה הבלעדיות?

סשה

חתמתי אל הסכם בלעדיות, האם בתקופת ההסכם אני יוכל לעלות את ערך הנכס?בתום תקופת ההסכם האם הסכם מתבטל אוטומתית ללא צורך בתשלום הוצעות פרסום, דלק, זמן.....למתווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב להעלאות את מחיר מכירת הנכס רק בהסכמת הבעלים ויידועו על כך. מקווה שלזה התכוונת. לגבי החזר הוצאות - לא נהוג לשלמם למתווך וגם לא מקובל. אפשר לנסות לסגור זאת עם הלקוח מראש ובכתב - למרות שהוצאות אלו חלות על המתווך כאמור. בהצלחה,

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב נכס בבלעדיות דורש החתמה על מסמך נפרד ונוסף על הזמנת שירותי תיווך. לדירה הבלעדיות היא מקסימום חצי שנה. אם לא צויין זמן זה 30 ימים בלבד. לנכס מסחרי מקסימום בלעדיות שנה. אם לא צויין זמן זה 9 חודשים מיום ההזמנה. אם לא בוצעו פעולות שיווק תסתיים תקופת הבלעדיות לאחר 1/3 מהתקופה המוסכמת כאמור. בהצלחה,