גל

מה נוהג חלוקת העמלה בין הסוכן למשרד? ומה הם שירותי המשרד המגיעים לסוכן של המשרד בעקבות חלוקה זו?

שלום התחלתי לעבוד במשרד שבו 5 סוכנים (אני מתוכם) ובעל המשרד. מה הוא הנוהג ומהו הדבר הנכון וההוגן לגבי חלוקת העמלה בין הסוכן והמשרד? בהנחה שאני צריך לחלוק את העמלה מעסקה (בבלעדיות או לא בבלעדיות) עם המשרד מה הם הדברים שמגיעים לי בטיפול בנכס ויכולים להיכלל כחלק משירותי המשרד ולא מהכיס הפרטי שלי? ובאופן כללי כהיותי סוכן המייצג את המשרד? לדוגמא: כרטיסי ביקור, שלטים למכירה עם תמונה שלי, צלם, הוצאת נסח טאבו, כמות מודעות שאוכל להעלות לדוגמא ביד2 תחת המשרד, בדיקות בתשלום בעירייה הקשורים לנכס וכו', תודה רבה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כל משרד נוהג אחרת ויש לערוך בדיקה במס' סוכנויות תיווך ע"מ להשוות תנאים. ישנם משרדים שנוהגים להתחלק 50:50 ואחרים 30:70. תלוי בהסכמות בין הצדדים. כמובן שככל שאחוז המשרד גדול יותר - אזי המשרד אמור לתת יותר שירותים ופתרונות עבור הסוכן - אולם אין חוק מחייב בעניין - הכל תלוי בהסכמת הצדדים. בהצלחה רבה,