אור

טופס בלעדיות וטופס הזמנת שירותי תיווך

החתמתי על טופס בלעדיות וטופס הזמנת שירותי תיווך משרד להשכרה שמהם אני לא גובה דמי תיווך וכך רשמתי בטפסים ללא דמי תיווך. כדי שלא יעקפו אותי מתווכים אחרים וכדי שבעל המשרד לא יחתום חוזה שכירות עם מישהו שהגיע אליו לא דרכי ,הוספתי בכתב יד בהערות כך: ללא עמלת יווך, במידה ובתקופת הבלעדיות יושכר המשרד לא ע"י המתווכת לללל המתווכת לללל תהייה זכאית לעמלת תיווך בסך חודש שכירות +מע"מ. וחתמנו ליד הכתב יד. לא רשמתי החתום מטה ישלם למתווכת לללל עמלת תיווך חודש פלוס מע"מ. כלומר רשמתי זכאית לעמלת תיווך אבל ממי לא רשמתי. מצד שני זה ברור שממי שאיתו חתמתי את ההסכם נכון???או שלא??? ויש לי עוד שאלה בבקשה במשרד הזה הוא מחולק ונמצא שם הבעלים כל יום זה לא משרד ריק. ובשכירות נותנים בלעדיות בדכ לחודש כלומר אני יכולה לעבוד על הנכס ובעקבות נתונים במודעה יכולים לגשת לבעל המשרד ולאחר הבלעדיות הקצרה לסגור בינהם למשל לקבוע עוד שבוע שמסתיימת הבלעדיות. זו בעיה בגלל שזה שכירות בבניין מוכר שאני צריכה לרשום במודעת פרסום. האם יש דרך שעקיפות מסוג זה לא יקרו או שזו שאלה של אמון ביני לבין בעל המשרד.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

היי כמובן שאת זכאית לעמלת תיווך רק מול מי שחתם מולך. כמובן שגם מי שלא משלם וחתום על הסכם הוא עדיין לקוח - ואת חייבת לו את כל ההגינות והזהירות המקצועיים. הבעיה השנייה שהצבת הינה בעיה מוכרת - ולפי הבנתי תצטרכי לסמוך על בעל המשרד בשלב הראשון, אולם אם בבדיקה שלך תראי שוכר שאת הבאת - תוכלי לבדוק איתו מדוע לא שולם לך שכר התיווך. אם עברה תקופה קצרה מאז סיום הבלעדיות הרי שאת זכאית לתשלום דמי תיווך. אם עברה תקופה ארוכה כמו מעל שנה וכד' - וכל עוד לא היה קשר בין הצדדים, כנראה שלא תהיי זכאית לדמי תיווך. בהצלחה רבה,