רונן

מתווך שמפרסם דירה להשכרה שהוא הדייר השוכר הנוכחי

שלום. זה לא בדיוק בעיה משפטית אבל עשויה להיות בעתיד. כמה שאלות בעניין תיווך ברשותך: 1. פורסמה דירה באחת הלוחות בפייסבוק של הדייר ששוכר כרגע בדירה. הוא אינו בעל הדירה אלא שוכר אותה עם בת הזוג שלו. הוא פרסם את שכר הדירה ושהדירה מדהימה ו...שיש דמי תיווך. בשבילו. האם זה חוקי? זה נראה כאילו הוא מבקש אלפי שקלים על זה שהוא "עובד" בתיווך. האין זה "דמי פינוי" בעצם? 2. שאלה נוספת: בדקתי את שמו של אותו המתווך ברשם המתווכים 2017 ואני רואה שהוא אינו מופיע שם, האם זה מקור מהימן?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב דמי תיווך מותרים לגביה מכל מי שיש לו רישיון בתיווך. אם אכן יש לשוכר רישיון תיווך והוא ימצא מישהו שמוכן לשלם לו זאת בהסכמה -אני לא רואה כאן בעיה - כמובן כפוף לחוזה שיש לו מול בעל הדירה. לעניין הרישום של המתווכים ברשם המתווכים - מדובר במקור מהימן המכיל את רשימת כל המתווכים הפעילים הלכה למעשה. בהצלחה,