אור

הסכם שיתוף....................

שלום, כשאני עובדת בשיתוף פעולה עם עוד מתווך הוא מייצג את המוכר ואני מייצגת את הקונה ואני מחתימה את הקונה כמובן ואנו מסכמים שהשיתוף פעולה הוא מלא כל צד לוקח את העמלה שלו. אבל הדברים לא כתובים וחתומים. במידה ואני מייצגת את הקונה האם יש סיכון שאני לוקחת אם לא חתמתי עם אותו מתווך על הסכם שיתוף פעולה שבו רשום שכל צד יקבל עמלת הצד שלו ? זה שמתווך יכול אחכ לשנות דעתו ולהגיד שיש לו רק 1 אחוז מהצד שלו ושנעשה קופה משותפת או להגיד אחכ שאין לו עמלה זה ידוע לי שיכולים להווצר מצבים כאלה אבל האם אני שמייצגת את הקונה יכולה להיות בבעיה כלשהי מלבד מה שהוא אומר ,אז שיגיד יש לו בעיה רצינית במידה והוא לא ישר. אני שואלת זאת כיוון שאני עובדת הרבה עם שיתופי פעולה ומביאה קונים לדירות .

אור

והאם רישום העמלות של כל צד בווצאפ או באס אם אס תופס כמו הסכם חתום בכתב יד?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב התכתבות בווטסאפ אינה תחליף להסכם כתוב ומסודר, אולם אם אין משהו אחר זה יכול להוות ראיה בעניין הזה. תמיד רצוי הסכם בכתב מוסדר או לפחות התכתבות במייל עם סיכום שיחה בין הצדדים ואישור הצד השני לדברים במידת האפשר. בהצלחה,