אתי

מציאת קונה ללא מתווך

שלום רב קיבתי בית בירושה פניתי למתווך בבקשת עזרה למכור את הבית המתווך החתים אותי על היתחייבות אליו חצי שנה במהלך 3 חודשיםם המתווך הביא 2 אנשים לבסוף אני מצאתי קונה הלכתי איתו לראות את הבית השאלה האם אני והקונה בכל זאת חייבים לשלם דמיי תיווך? אודה על עזרתך

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם התחייבת לבלעדיות למשך אותה חצי שנה (מחייב חתימה על 2 טפסים נפרדים) אזי התשובה חיובית, גם אם את מצאת את הקונה עדיין הנך חייבת דמי תיווך. הרעיון מאחורי זה הוא שככל הנראה פעולות המתווך הן שגרמו לפרסום הדירה גם אם הקונה פנה אליך ישירות ולא למתווך. עצתי לדבר עם המתווך במקרה כזה ולנסות להגיע לפשרה בין הצדדים. בהצלחה,