דניאל

מכירת דירה למי שראה לפני חתימת ההסכם תיווך

פרסמתי את הדירה באופן פרטי והגיעו כמה אנשים לראות, לאחר כמה ימים חתמתי עם מתווך על הסכם בלעדיות ויום אחר כך חזר אלי אחד האנשים שראה את הדירה לפני החתימה על הסכם ההתיווך ומעוניין לרכוש את הדירה, האם אני אמור לשלם דמי תיווך מלאים למרות שהמתווך לא היה כלל צד בעניין וההסכם איתו נחתם רק מאוחר יותר ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

מכירת הדירה למי שראה לפני החתימה על הסכם התיווך אכן אם חתמתם בלעדיות מחויבים לשלם למתווך דמי תיווך בזמן הבלעדיות, אלא אם החרגתם זאת בהסכם ביניכם. מומלץ לדבר עם המתווך על מנת למצוא פתרון יחדיו מאחר והוא לא קשור לקונים שבאו. בהצלחה רבה, שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

דניאל

ובכל זאת בית המשפט העליון קבע ... https://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3695645,00.html האם אפשר להסתמך על כך כתקדים ?