אני

דרישה / תביעה לעמלה ממוכר מגרש שהפך לשותף למימוש ובניית פרויקט על המגרש שהציע לקונה מטעמי .

שלום רב. האם יש מקום לדרוש / לתבוע מוכר מגרש המיועד לבניית פרויקט שחבר ליזם שבתחילה קיבל את עסקת רכישת המגרש למימוש עצמי של הפרויקט, אך בהמשך החליט יחד עם המוכר לבצע את הפרויקט יחד איתו כשותפים ? (הם יקימו חברה "עד הוק" לשם ביצוע בניית הפרויקט במשותף). שאלתי - האם גם המוכר חייב לשלם לי על עסקת מכירת מחצית המגרש עמלה מכך שחבר לצורך הקמת / בניית הפרויקט כשותף ליזם השני (מטעמי) שבא לרכוש לעצמו אך החליט על ביצוע משותף עם המוכר ( למעשה המוכר, קיבל את המגרש כאופציה והוא לא הבעלים של המגרש עצמו )? לדעתי ,יש לראות מקרה זה באופן שהיזם הקונה הביא מטעמו שותף למימוש הפרויקט עצמו / לביצוע הבניה,ולכן כל אחד צריך מהם לשלם לי 50% + 50% עמלה על הביצוע על מגרש בשל הבנייה המשותפת - אכן כך ? אני מול היזם שמתחילה בא לרכוש את המגרש לעצמו לשם הקמת הפרויקט . (יש מתווכים מצד מוכר המגרש). בתודה מראש.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב שאלתך מורכבת, אולם בעיקרון אתה יכול לתבוע את שכר טירחתך רק ממי שחתם לך על הזמנת שירותי תיווך, אלא אם היה פה ניסיון לעקוף אותך, ואז אתה יכול לדרוש את דמי התיווך גם מהקונה השותף. עקרונית - דמי תיווך מגיעים רק ממי שחתום לך על הזמנת שירותי התיווך בכתב ולפי דרישות החוק. בהצלחה,