אני

המשך לשאלה המורכבת...

תודה עו"ד בכור. החוק ברור, אך איך מתמודדים עם "תרגילי יזמים" - הפיכת העסקה מאחד לשותפות של השניים תחת שם חברה חדש ומשותף לשניהם ,יוצר את המורכבות לגבי דרישת העמלה "מהחצי" השני לשותפות שאינו חתום על עמלה לרכישה,מה עוד שהוא "המוכר" (בעל האופציה על הקרקע),אך הוא גם לא חתום כשותף למימוש הפרויקט ! כאן "קבור הכלב" ,ולכן שאלתי איך מתמודדים מול מצב כה מורכב ? שבו "המוכר" מתחמק מעמלת המימוש על אותה קרקע שהוא מוכר.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כפי שאמרתי השאלה מורכבת ע"מ לענות עליה נכונה במס' משפטים, ללא הבנת התמונה המלאה. בכל מקרה, אין פיתרון קסמים לעניין, ואם יש לך הוכחות לכך ש"עקפו" אותך ב"תרגיל יזמים" בלבד, הרי שבית המשפט יהיה לצידך ככל הנראה. מה שכן תצטרך להוכיח את הקשר בין הצדדים ואת ניסיון ההתחמקות מתשלום. על כן מומלץ לשמור את תיעוד הדברים ולבצע פניה בכתב לנתבע טרם הפניה לערכאות בבקשה לתשלום. בהצלחה רבה,