רויטל

מתי צריך לשלם למתווך את עמלת התיווך?

אני כרגע לקראת חתימת חוזה על רכישת דירה דרך מתווך , והשאלה שלי מתי אני אמורה להעביר את עמלת התיווך למתווך? האם ניתן לחלק את העמלה למספר תשלומים?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב עמלת המתווך משולמת עם חתימת הסכם מחייב בין הצדדים - ייתכן אף זיכרון דברים אולם נהוג בד"כ במעמד חתימת החוזה בין הצדדים. לגבי פריסת תשלומים - יש להסדיר זאת מול המתווך ישירות - אין חוק בעניין זה. בהצלחה רבה ושנה טובה,

רויטל

היי , תודה על התגובה אם חתמתי על זכרון דברים ואני לא רוכשת את הדירה אני גם מחויבת לשלם למתווך עמלת תיווך

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם המסמך מחייב (והוא מחייב בד"כ) את הצדדים להתקשר אזי קמה חובת תשלום דמי תיווך. בהצלחה,

רויטל

היי שגיא, ומה לגבי כך שהמתווך טוען שיש מחסן בטאבו ומסתבר שהוא לא בטאבו , האם יש אפשרות לעשות משהו בנידון?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב מתווך לא אמור להיכנס לפאן המשפטי בעיקרון. השאלה אם מי שהסתמך נפגע באופן מהותי מהעניין? האם זה עיקר הנושא או משהו טפל? כל מקרה לגופו. בהצלחה רבה,