אילנה מלכא

תשלום עמלת דמי תווך דרך כונס

פנינו למתווך על נכס. קבענו פגישה בנכס. לפני שראינו את הנכס החתים אותו ברחוב על 1.5% +מ.ע.מ . כשנגשנו לראות את הנכס מסתבר שאין לו מפתח ואז אמר לנו שהנכס הוא בכינוס נכסים. אפשר לראותו עם העורך דין בעוד מספר ימים. מסתבר הביא לנו נכס דרך פרסום המודעה של העורך דין .אכן באנו לנכס ביום הביקור, הגשנו הצעה וזכינו. יש לציין שהמתווך לחץ עלינו להגיש הצעה גבוהה על מנת שנזכה, אך ביעוץ עם אחרים הגשנו פחות וזכינו. יש לציין שהוא לא אמר לנו את כל האמת על הנכס לפני החתימה. ביקשנו לראות שוב הנכס, אך לא היה אפשר כי למתווך אין מפתח והעורך דין הראה כבר בתאריך שקבע. והוא לוחץ עלינו לשלם את מלוא התיווך למרות שטרם נערך חוזה רכישה, בגלל בעיה משפטית על פינוי דייר שגר בנכס. הצענו לשלם 1% לפנים משורת הדין אך הוא מסרב. האם בכלל צריך לשלם לו סכום כלשהו. כי לא היה פה גילוי נאות. תודה רבה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב ראשית נתחיל עם זה שדמי התיווך חלים רק עם חתימת מסמך מחייב - כלומר חוזה מכר או לפעמים גם זכרון דברים. מכיוון שבד"כ במקרים כאלה החוזה הוא מותנה באישור ביהמ"ש - המלצתי הייתה להכניס סעיף כזה בהסכם שכ"ט ביניכם. מכיוון שהמתווך לא יידע אותכם על כך מראש - הדבר פועל לרעתו בעניין זה. אם אכן הגעתם דרכו לנכס אתם חייבים דמי תיווך - אכן ראוי היה לקבל הנחה ל-1% במקרה כזה - אך המתווך לא חייב להפחית משכרו. חשוב- לשלם רק אחרי שהעסקה מאושרת ע"י ביהמ"ש / הוצאה לפועל וכד'. בהצלחה רבה,