אור

בלעדיות על דירה ועמלת ותיווך

שלום קיבלתי בלעדיות על דירה לפני יומיים ולפני שקיבלתי בלעדיות היה מתווך שלא היתה לו בלעדיות אבל הביא לקוח שנתנה הצעת מחיר ובעל הנכס לא קיבל את ההצעה. ביקשתי מבעל הנכס את שם הלקוח והוא אמר שהוא רב עם אותו מתווך והמתווך לא נתן לו את השם. הסברתי לבעל הנכס שבמידה ויסגר משהו עם אותו לקוח אני מקבלת ממנו עמלה וזו בעיה של אותו מתווך שלא רצה לתת שם לקוחה. בעל הנכס אמר שאין לי מה לדאוג. 1)מה אני יכולה לעשות במצב כזה שהוא לא נתן שם האם העמלה מובטחת לי במקרה שהדירה תימכר לאותו לקוח? 2) מה קורה במידה ומתווך הראה דירה לפני בלעדיות של מתווך אחר ולא היו הצעות מחיר לדירה ואחכ בזמן בלעדיות יש הצעות מחיר מאחד הלקוחות או שהם רוצים לראות דירה בשנית ובעל נכס משתף פעולה ומראה להם את הנכס בשנית האם במצב כזה מובטחת עמלה למתווך שיש לו בלעדיות?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום 1. מאחר ואינך מודעת לשם הלקוח למרות שניסית לברר, אין לך מה לחשוש, וכל לקוח שיגיע דרכך או לא דרכך אמורים להשתלם לך דמי התיווך בבלעדיות. אין לך מה להטריד את עצמך במידע שממילא לא נמצא בידיך. אם המתווך ירצה להתחלק עמך בעמלה הוא ידאג לבקש זאת, ואז תוכלי לשקול כמה עבודה השקעת מה מצב המכירה של הנכס (כמות מתעניינים והאם תוכלי למכור לבד וכו'). 2. אם יגיע הלקוח דרך בעל הבית זמן בלעדיות - עדיין מגיעה לך עמלה. בהצלחה רבה,