אור

בלעדיות דירה.........

שלום החתמתי בלעדיות לפני שבוע ,בעל נכס רוצה לבטל בלעדיות. במקרה רגיל נראה לי שהייתי מוותרת לא צריך בכח. העניין שפה נראה לי שמתווך אחר נכנס באמצע ומנסה לשים רגל ,למרות שבעל הדירה אומר שלא. בשבוע הזה הבאתי לקוחה לראות את הנכס. פרסמתי בשיתופי פעולה ווצאפ מתווכים מהאזור. פרסום בפייסבוק שיתופי פעולה מתווכים פרסום ביד 2 הסברתי לו שאני רוצה להביא עוד מתווכים שיראו את הבית ולעשות פרסום שטח. בעל הנכס רוצה לפרסם גם לבד ,אמרתי לו שאם יפרסם לבד והעיסקה תיסגר על ידו או ע"י מתווך אחר הוא יצתרך לשלם לי עמלת תיווך. התגובה שלו היתה: הכל ברור לא רוצה למכור את הבית נא להוריד את הפרסום. 1) האם אני מחוייבת להוריד פרסום אם הוא מבקש ויש לי בלעדיות? אם אני לא יוריד הוא יכול לתבוע אותי? 2) מה אני יכולה לעשות במקרה כזה שאני לא מוכנה לוותר על בלעדיות? אם תוכל לפרט ולהסביר לי מה כדאי לי לעשות? תודה .

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום אור אם הלקוח חתם לך על 2 מסמכים נפרדים והכל מסודר הוא מחוייב לך ולא יכול להתנער מהאחריות. שימי לב שאת חייבת לעשות 2 פעולות שיווקיות ולתעד אותן עד 1/3 מתקופת השיווק שקיבלת. את לא חייבת לבטל במיוחד אחרי שהשקעת זמן וכסף. בהצלחה,