אור

בלעדיות דירה.........המשך..

עוד.. לגבי אותו בעל נכס שרוצה לבטל בלעדיות הוא אמר לי שהייתי צריכה לתת לו לבחור 4 או 2 אפשרויות פרסום שהוא יבחר מתוך רשימת האפשרויות לפי חוק ולא לבחור לבד מה שאני רוצה האם זה נכון והאם זאת עילה לביטול בלעדיות? 2. נתתי לו העתק של צילום טופס בלעדיות אחרי שבוע וגם צילום הזמנת שירותי תיווך . הסברתי לו שרציתי לרשום גוש וחלקה ואמר שישלח ועדיין לא שלח אליי ובגלל זה עדיין לא נתתי לו העתק. בקיצור נתתי לו לבסוף מבלי לרשום גוש וחלקה. אם נתתי אחרי שבוע העתק האם זאת עילה לביטול בלעדיות?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב רצוי אכן לתת העתק במקום, ואת מס' גוש וחלקה אפשר לקבל לפי כתובת הנכס באינטרנט. ע"פ תקנות המתווכים במקרקעין (פעולות שיווק), תשס"ה-2004 את צריכה לבצע 2 פעולות מתוך 6 הפעולות הראשונות או לסכם עם הלקוח על פעולה אחת (או כלום) מתוך הרשימה ועוד פעולה בהסכמת הצדדים (או 2 פעולות - סה"כ לפחות 2 פעולות). בהצלחה,