אור

דירה למכירה ללא חוזה בכתב

לקוח נתן לי דירה לשיווק בהסכמה בעל פה. אם אני סוגרת עיסקה לב העמלה שישלם לי 1 אחוז. ואם אני מביאה לו לקוח דרך מתווך נוסף הוא לא ישלם לי עמלה ואני יתחלק עם המתווך הנוסף בעמלה של הקונה שלו. השאלה שלי היא אם יגיע קונה דאך מתווך והמתווך החתים את הקונה . ואותו קונה אחכ יראה פרסום של בעל הדירה כי גם בעל הדירה מפרסם. ויחתום עיסקה עם בעל הדירה ולא ירצה לשלם למתווך שהגיע דרכי עמלת תיווך. האם המתווך שהגיע דרכי יכול לתבוע אותי על העמלה כיוון שאין לי חתימה על בלעדיות או הזמנת שירותי תיווך ואני מפרסמת שיתוף פעולה בקופה משותפת עם המתווכים. 2.ואם התשובה שהמתווך יכול לתבוע אותי אז אם יש לי הקלטה שהוא מאשר שרק אני נכנסת לדירה ולא שום מתווך אחר. זה כן תופס. אני פשוט לא רוצה לעשות משהו שיכול לגרום לי לבעיות תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן מה שתופס בין לקוח למתווך הוא רק הסכם בכתב. אם לא חתם לך בכתב אכן יש לך סיכון שלא יעמוד במילתו ואת מצד שני מחוייבת מול מתווכים - שם כן מספיקה הסכמה בע"פ. בהצלחה,