גבריאל

חוזה שכירות נחתם בסיוע מתווך. השוכר חוזר בו לאחר החתימה. מה עם דמי התיווך?

שלום רב, אני מתווך מורשה שעובד במשרד תיווך. פעלתי באינטנסיביות עבור לקוח, חברה ישראלית בע"מ, מבוססת ובורסאית. לאחר שאיתרתי להם נכס, בית למגורים לצוות עובדים שלהם מחו"ל, וגישרתי בין הצדדים ולאחר שנחתם הסכם, טרם שליחת השיקים אלינו ואל המשכיר, "נזכרו" בחברה לדרוש שינוי של כמה סעיפים שלא נראו להם, ושלא דובר עליהם לפני-כן כלל. הם התנו את שליחת השיקים בשינויים. בעל הדירה לא הסכים לשינויים, שלח להם מכתב מעו"ד על ביטול החוזה והשכיר את הדירה למשפחה אחרת, לא דרך משרדנו. יוצא שאני מפסיד את עמלות התיווך שלי משני הצדדים. מהן האפשרויות שלי לתבוע ולקבל את המגיע לי לאחר הבאתי לחתימת חוזה כדת וכדין?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לכאורה אם החתמת את הלקוחות על הזמנת שירותי תיווך בכתב ואכן תיווכת ביניהם והיית הגורם היעיל וכו' אתה זכאי לשכר טרחתך לאחר חתימת חוזה מחייב בין הצדדים. על כן הנך רשאי להפנות אליהם דרישת תשלום אם עמדת בתנאים המצוינים לעיל ואם לא יעתרו, לתבוע אף את שכר טרחתך בבית המשפט (רצוי תביעות קטנות אם הסכום הינו עד לסך של כ-33,000 ש"ח). בהצלחה,