אור

בלעדיות בלעדיות דירה

לקוחות נתנו לי בלעדיות ואמרו לי שיש מתווך שהראה ללקוח את הדירה לפני שקיבלתי בלעדיות והלקוח נתן הצעה לא מספיק גבוהה ובעל הנכס לא הסכים לסגור עסקה. בעל הנכס אמר לי שאותו מתווך אמר לו שאם הלקוח בשם פלוני יגיע אליי העמלה שהוא משלם היא לאותו לקוח למרות שיש לי בלעדיות .הסכמתי והשיחה הוקלטה. 1)האם כך צריך להיות אם אותו לקוח יגיע אליי או אפילו יסגור ישירות עם בעל הנכס האם העמלה מהמוכר תגיע לאותו מתווך אם יש לי בלעדיות. 2)במידה והתשובה שאכן מגיע לאותו לקוח עמלה מהמוכר. המחיר שהציע הלקוח הינו 1.5 מיליון ובעל הנכס רוצה 1.75 מיליון. במידה וימכר הנכס עי אותו מתווך במחיר מעל ל1.5 מיליון אז כן תגיע לי עמלה? תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום אם הסכמת אז אין כבר שאלה. העיקר שהכל חתום בכתב ומראש. אם יגיע הלקוח של המתווך השני והסכמת שהוא יקבל את העמלה - אז זה מה שיהיה. אין קשר למחיר מכירה. בהצלחה,

אור

הסכמתי כי חשבתי שאם לפני שהיתה לי בלעדיות ומתווך אחר הביא לקוח לדירה והוא אומר לבעל הנכס שאם הלקוחה בשם כך וכך תגיע אליי ותרצה לקנות את הנכס העמלה שלו. חשבתי שכך צריך להיות וזה החוק. הייתי רוצה לדעת מה אומר החוק לגבי העניין ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום אור כפי שרשמתי כל הסכמה שהגעת בכתב מול הלקוח תתפוס מבחינת החוק כל עוד זה חוקי. מבחינת המתווכים האחרים - ההסכמות יכולות להיות גם בע"פ או בכתב (יכול לעזור מבחינת הראיות אם וכאשר יהיה מחלוקת). הסכמתך מקובלת ותואמת את החוק מהבחינה הזאת. בהצלחה,