סימה

דמי תיווך למתווך שהגיע לביתי עם לקוחות

פירסמתי את ביתי למכירה ביד 2. התקשר מתווך שרוצה להביא לקוחות.הוא בא תחילה לבדו ואז עם סוכן נוסף מהמשרד שלו (שהלקוחות כנראה שלו). הם ראו את הדירה והחליטו שהם מעוניינים. כשהלקוחות יצאו חזר המתווך שהתקשר ואמר לי שצריך לדון בעמלת התיווך שלו. שאלתי אותו במה מדובר כי באמת שלא הבנתי הרי פירסמתי בעצמי והוא לא דיבר על כך בטלפון ולא בפגישה המקדימה. הוא טוען שהוא הגורם שקישר בין הסוכן במשרד לביני. שאלתו אותו מםורשות האם במידה ולא אסכים לשלם הוא יפיל את העסקה והוא ענה בסופו של דבר שכן. שאלתי היא האם מגיע לו דמי תיווך? הוא נכנס לביתי שלא בתום לב ולא הזכיר את הנושא בכלל. אם היה אומר הייתי אומרת לו שזה לא רלוונטי כי בדיוק סיימנו בלעדיות שלא היינו מרוצים ממנה. האם לכל מתווך שנכנס מגיע דמי תיווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב נתחיל מהשאלה האחרונה - לכל מתווך שחתמת לו והיה הגורם היעיל ויש לו רישיון תיווך את מחוייבת בתשלום (בבלעדיות גם אם לא הגיע דרך המתווך). מאחר ולא חתמת לו את לא מחוייבת אליו והבחירה בידיך - לסגור את העסקה עם לקוחותיו ולשלם תיווך או להמשיך לחפש לבד. להבא אפשר להודיע זאת מראש למתווכים ע"מ שלא יעשו לך שוב את ה"תרגיל" הזה. בהצלחה,