אור

בלעדיות בעייתיתי.....המשךךךך

1. היום שלחתי אס אם אס אם הוא מעוניין בדירה שראה והוא לא ענה לי מה אני יכולה לעשות אם הוא לא עונה לי להודעות וידוע לי שיצר קשר עם המוכרת מה לעשות כדי לא להפסיד את העמלה?? 2. במידה ויחתם חוזה לאחר תום תקופת הבלעדיות שלי עם המוכרת בעוד חודשיים בערך האם גם המוכרת תהיה מחוייבת לשלם לי עמלה. 3. לא אמרתי לה שאני יודעת שהוא יצר איתה קשר ושנודע לי איכשהו האם כדאי לי להגיד לה ולמסור לה את שמו למרות שבעבר אמרתי לה שם פרטי שלו ושם רחוב. 4. האם היא יכולה להגיד שלא הפגשתי בינהם ולא יצרתי מצב של משא ומתן? בקיצור אני לא יודעת מה לעשות ולא רוצה להפסיד את העמלות שלי ולא מוכנה לוותר . איך לנהוג איתו שלא מגיב להודעות שלי . ואיך לנהוג איתה? מה כדאי להגיד לו וגם לה ומה לא כדאי? אשמח לעזרה תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב מי שחתום כלפייך על בלעדיות (2 טפסים שונים) אז לא יכול לעקוף אותך. אם את הקונה לא החתמת אחרי שידעת שהוא עושה בעיות - כנראה גם לא יחתום לך. ללקוח כזה לא מראים דירות - אם הוא מנסה לעקוף אותך שוב ושוב. בכל מקרה אני מאמין בשקיפות - כן להגיד שאת יודעת על הקונה - כדי שאם העסקה תיסגר זמן קצר אחרי הבלעדיות - זה יהיה במטרה לעקוף אותך - ואז את יכולה לתבוע את המגיע לך מהמוכרת בכל מקרה. בהצלחה רבה ותעבדי מסודר,

אור

את הקונה החתמתי ולא ידעתי שיעשה בעיות הוא לא עונה לי לטלפון הם חתומים אצלי הוא ואשתו על הדירה שבבלעדיות שלי. 1.הבעיה שיש עוד מתווך באיזור שמרמה הרבה ושמעתי שהוא לפעמים מחתים לקוחות כאילו היו אצלו לפני שהיו אצלי מה אני עטשה במצב כזה? 2. לאחר שהראיתי לקונה את הדירה שבבלעדיות שלי הוא אמר לי שהוא מעוניין בדירה אמרתי זאת למוכרת שיש לי קונה ואז הקונה החליט שהוא רוצה קודם למכור את הדירה שלו כי הוא לא רוצה לקחת הלוואת בלון מהבנק . כל זה היה לפני חודש וחצי בערך. נראה לי שהוא מכר את הדירה בכל אופן הוא לא ענה להודעה שלי ובמקביל המוכרת אומרת שמקפיאה את המכירה ויש לי עוד חודשיים בלעדיות. לי נראה שהם מחכים שתיגמר הבלעדיות ורוצים לעשות חוזה. דרך אפליקציה כלשהי ראיתי שהיו בקשר טלפוני. #מה אני עושה כדי שלא יווצר מצב שאם אני ירצה להגיש תביעה לא יוכלו לטעון שלא הייתי הגורם היעיל. היום אנחנו חודש וחצי לאחר שהקונה ראה את הדירה. האמת שבחודש האחרון לא הייתי איתו בקשר ולפני מס ימים שלחתי לו הודעה ושאלתי ההאם מכר את הדירה ואם כן הדירה שראה ברחוב...כך וכך .. עדיין רלוונטית הוא לא הגיב והטלפון שלו כל הזמן לא זמין. אני לא רוצה שיווצר מצב שיגידו שלא הפגשתי בינהם ולא הייתי הגורם היעיל. מה לעשות? פשוט עצוב איך שאנשים לא ישרים ומנסים להתחמק