אור

בלעדיות בלעדיות...

דירה שבבלעדיות שלי סיכמתי עם מוכרים אם אמכור לבד 1 אחוז עמלה. אם אמכור בשיתוף עם עוד מתווך 1.5 אחוז עמחה. מוכרים אמרו שלא רוצים שאני יעבוד בשיתוף למרות שאני כמעט חודשיים עובדת בשיתוף הם רוצים עכשיו ללא שיתוף כדי שלא יצטרכו לשלם 1.5 אחוז עמלה אלא רק 1 אחוז. בטופס בלעדיות מפורט ה6 פעולות שמתווך מתחייב לבצע בינהן שיתוף פעולה והזמנת מתווכים שאת זה עשיתי עד היום. אמרתי לה בשיחה הטלפונית שאם היא לא רוצה אני לא יעבוד בשיתוף . השאלה אם בגלל שאני מפסיקה לעבוד בשיתוף והיא תמכור לבד מאחורי גבי את הדירה עם מתווך אחר או לבד או לאחר סיום הבלעדיות היא תמכור לקונה שהגיע דרכי .השאלה אם אני ירצה לתבוע אותה היא לא תוכל לטעון שהפסקתי לעבוד בשיתוף אז נכון שהיא ביקשה זאת אבל אני לא רוצה שהיא תשים לי רגל כי אני מרגישה שמנסים . מה להגיד לה שמבקשת שאעבוד ללא שיתוף אני אדבר איתה ואקליט מה שתגיד לי. תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הפיתרון לעשות פעולות תיווך אחרות בהסכמת הלקוח. ליידע אותו על כך ורצוי אף להחתימו במקום פעולת השיתוף שהוסכם עליה בהתחלה. בהצלחה,