ויויאן

לקוח שהגיע עם מתווך לראות דירה שלא הייתה בבלעדיות חוזר לאותה דירה עם אותו מתווך לאחר 3-4 חודשים, שבשלב הזה מעוניין לקנות אותה. רק שלפני כחודש המוכר

לקוח שהגיע עם מתווך לראות דירה שלא הייתה בבלעדיות חוזר לאותה דירה עם אותו מתווך לאחר 3-4 חודשים, שבשלב הזה מעוניין לקנות אותה. רק שלפני כחודש המוכר חתם על בלעדיות למתווך אחר. השאלה היא האם אותו לקוח יחד עם מתווך שלו מחויבים להסכם בלעדיות וחייבים לשלם למתווך שהחתים את הבלעדיות. הרי אותו לקוח היה בדירה עוד לפני שנחתם ההסכם בלעדיות והלקוח הגיע בכלל עם מתווך אחר.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל תלוי בהסכמות בין הצדדים. אבל אפשרי בהחלט שמוכר ישלם בלעדיות למתווך שלום. קונה ישלם עמלת תיווך למתווך שלו. ככה כולם מרוצים וניתן להוציא את העסקה. בהצלחה,