אור

טופס הזמנת שירותי תיווך

שלום. אם אני מחתימה מוכרים על טופס הזמנת שירותי תיווך ללא החתמה על טופס בלעדיות,והם כמובן יכולים להמשיך לפרסם .ואם אני יביא להם לקוח ותיסגר עיסקה אקבל מהם עמלת תיווך. השאלה שלי האם בטופס הזמנת שירותי תיווך שאני מחתימה את המוכרים אני יכולה לרשום סעיף שבו תקופה מסויימת כמו חצי שנה הם מתחייבים לא לתת בלעדיות לשום מתווך האם אני יכולה לרשום זאת?? האם זה חוקי? 2. אם אפשרי לרשום זאת . מה אני עושה אם הם בכל זאת חותמים בלעדיות עם מתווך במשך חצי שנה שהתחייבו לא לתת בלעדיות לאף מתווך? אולי רושמת סעיף שאם יתנו ישלמו לי 1 אחוז אם תיסגר עיסקה בתקופה של החצי שנה שהתחייבו לא לתת בלעדיות למתווך כלשהו? או שאפשרי משהו אחר?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כל הסכמה חוזית שאתם מגיעים יכולה לתפוס בין הצדדים. אבל מבחינת הנוהג - או שיש לך בלעדיות או שלא. ככה נוהגים בד"כ. אם אין לך בלעדיות אזי את זכאית לקבל תשלום רק אם את הבאת את הקונה. אם יש לך בלעדיות תקבלי את העמלה בכל מקרה של מכירה בתקופת הבלעדיות. בהצלחה,