אור

בלעדיות לדירה בלעדיות לדירה

בלעדיות שקיבלתי מסתיימת בעוד כמה ימים. המוכרים רוצים שאני אחתום להם על הטופס של הבלעדיות וההזמנת שירותי תיווך שאין לי שום תלונות. משהו לא נראה לי ויש לי הרגשה שהם בקשר עם קונים שהגיעו דרכי ובנוסף ידוע לי שהם מכירים קונה שמעוניין בדירה ומחכה למכור את ביתו ואז יקנה אולי את ביתם ויש עוד כל מיני מקרים דומים. נראה לי מוזר שאני צריכה לחתום להם על הטופס שאין לי תלונות כלפיהם . האם אני יכולה לסרב לכתוב דבר כזה? הם גם רוצים שאכתוב שהסתיימה הבלעדיות אז אמרתי להם שאין צורך כתוב על הטופס שהבלעדיות מסתיימת בתאריך כזה וכזה אז הם אומרים תחתמי ותכתבי גם שאין לך תלונות כלפינו. מה אני עושה ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן אין צורך לחתום על מסמך כזה. לפעמים חותמים לאחר שמשולם תשלום חלקי בהסכמה או מלא ואז מאשרים שאין עוד דרישות. אם לא קיבלת את לא צריכה לחתום. בהצלחה רבה שגיא בכור עו"ד ונוטריון

אור

ביררתי איתם את הפרטים ובגלל שהבלעדיות נגמרת ב29.2 כמו שכתוב בטופס ואין 29.2. הם רוצים שאני אכתוב שהבלעדיות הסתיימה ב28.2 ושאין לי תלונות. נראה לי מוזר שהם רוצים שאני אחתום כי זה עניין של יום אחד. אומנם הם מאוד בלחץ וחייבים למכור אוטוטו כי לקחו הלוואה מהבנק. האם אני חייבת לחתום על הטופס ולרשום שאין לי תלונות והבלעדיות מסתיימת בתאריך 28 במקום 29 . הרי גם אם יש להם קונ ה אז הם יכולים לסגור עיסקה ב2 לחודש במקום ב1 לחודש.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כפי שרשמתי לך אינך חייבת לחתום ו/או לרשום להם כל דבר שהוא. הכל לפי רצונך הטוב וכדי לשמור על קשר טוב עם לקוחותיך - נתון לשיקולך. גם אם ימכרו בימים הקרובים ללקוח שראה בתקופת הבלעדיות - עדיין תהיי זכאית ככל הנראה לדמי התיווך. בהצלחה רבה,