לאה

אם מתווך שעזב את העיסקה ואת חברת התיווך ולא היה זמין לפני חתימת החוזה זכאי לדמי תיווך??

שמענו משכנים על דירה למכירה בבניין שלנו,עליתי לדירה,ראיתי אותה ואז המוכרים אמרו שהדירה בבלעדיות מתווך ואני צכה ליצור איתו קשר.התקשרתי אליו הוא הגיע החתים את בעלי ועלה איתו לראות את הדירה. הוא ניסה לנהל ביננו משא ומתן כושל לגבי המחיר וכשלא הגענו להסכמה הופסק הקשר.לאחר תקופה של כמה שבועות ניסינו להתקשר אליו שיבדוק שוב מה אפשר לעשות עם המחיר אבל המתווך נעלם.התקשרנו כמה פעמים והפלאפון שלו מנותק. במקביל המשכנו לחפש דירות,ואז ראינו מודעה של דירה במקומון "ללא תיווך"-התקשרנו והסתבר שאלו אותם מוכרים בבניין שלנו.הם אמרו שהמתווך נעלם גם להם וכשהם פנו לחברה שלו-רימקס אמרו להם שהוא עזב את החברה בטריקת דלת. הבנו שאין מתווך ואין דמי תיווך ,ישבנו עם המוכרים והגענו איתם להסדר.(וגם נגמרה תקופת הבלעדיות איתם) חתמנו חוזה ועכשיו ,8 חודשים אחרי המתווך תובע אותנו ואת המוכרים יחד. הייתי רוצה לדעת מבחינה משפטית אם אנחנו חייבים לשלם לו דמי תיווך למרות שראיתי את הדירה לפני שהוא הגיע ולמרות שהוא עזב את העיסקה באמצע...

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון קמה למתווך הזכות לדמי תיווך ברגע שחתמתם לו הסכם התיווך. בנסיבות המיוחדות של המקרה כפי שתואר על ידך יש מקום לנסות ולדחות את התביעה בעקבות פרישת המתווך מהמו"מ ועקב כך שהוא לא היה הגורם היעיל. ע"מ להתגונן כראוי יש להגיש כתב הגנה במועד ורצוי להיות מיוצג בתביעה. אשמח לעזור, בברכה, שגיא בכור, עו"ד ונוטריון