חבצלת

איך יוצאים מהפלונטר...

פרסמנו את דירתנו למכירה באינטרנט הגיעו אלינו קונים ולאחר מספר ביקורים והתמקחויות על מחיר לא חזרו. הסקנו שהם אינם מעוניינים. כעבור זמן מה הגיע לביתנו מתווך ואיכשהו הצליח להחתים אותנו על הסכם בלעדיות לחצי שנה. בינתיים עקב בעיות בריאות הודענו למתווך שאנחנו משהים את מכירת הדירה. היום, חזרו הקונים (מהאינטרנט). איך פותרים את הבעיה עם המתווך שקבל בלעדיות (מאוחרת יותר) במידה והם רציניים?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב מאחר ונתתם בלעדיות - אתם מחוייבים למתווך. ניתן לנסות להגיע להסכמה עם המתווך לוותר על שכרו במקרה כזה או לעשות הנחה. בהצלחה רבה,

חבצלת

1. למרות שהמתווך לא הספיק לעשות שום דבר? 2. ואם המכירה תעשה לאחר גמר הבלעדיות?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בלעדיות מזכה את המתווך גם אם לא הספיק לפרסם הרבה את הדירה. במקרה כזה ניתן לנסות לסגור איתו על הנחה בשכר טרחתו. אם המכירה היא אחרי גמר הבלעדיות בכמה ימים / שבועות - והלקוח הגיע דרך המתווך בתקופת הבלעדיות - אזי עדיין קמה למתווך הזכות לקבל את שכרו. בהצלחה רבה,