איתן

האם זה חוקי לחתום דיגיטאלית?

שלום השאלה מתחלקת ל 2 נושאים בעניין חתימה דיגיטאלית של מסמכי תיווך 1. האם חתימה על אייפד לדוגמה על הסכם בלעדיות וחוזה תיווך כבילה משפטית כמו חתימה על דף נייר? 2. האם חתימה מרחוק על מסמך דיגיטלית כבילה כחתימה פנים אל פנים? לדוגמה היה צריך לתקן משהו בהסכם ונשלח ללקוח לחתימה בצורה דיגיטאלית?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כן היום חתימה דיגיטלית היא מחייבת בהחלט. שים לב שצריך לתת ללקוח עותק מהמסמך עליו הוא חתם. אפשר לחתום מרחוק ולוודא את זהות החותם (יכולה להיות טענה על זהות החותם לכאורה). תמיד עדיף פנים מול פנים אם נפגשים - אחרת אפשר לתקן מרחוק ולשלוח תכתובות במייל ולתעד את הפעולות ביומן המתווך. בהצלחה רבה,