סי

זכאות לדמי תיווך למתווך בחוזה בין יזם לדיירים שפג תוקפו.

שלום רב. השאלה היא על חוזה תמ"א 38/1 הסכם תיווך בין היזם למתווך. היזם מתחייב לשלם למתווך 50% מגובה העסקה ביום חתימת חוזה הדיירים. ואת ה50% השנני ביום ההיתר. הדיירים חתמו חוזה לשנה היזם שילם למתווך 50% מהעסקה. השאלה היא האם ראשי היזם לבקש את תשלום התיווך בחזרה אחרי שנה מהחוזה שפג תוקפו בגלל שהיזם לא עמד בתנאי החוזה מול הדיירים? בנוסף ביקש הערכה לחוזה לעוד חודשיים קיבל ועדין לא הגיש את התוכניות לוועדה. ואז שוב פג תוקף החוזה. מה לגבי התיווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל תלוי בהסכם בין הצדדים. הוצאת היתר בניה לתמ"א 38 לוקחת בד"כ יותר משנה אחת. אם היזם לא עמד בתנאי החוזה הוא לא רשאי עקרונית לבקש תשלוםו חזרה. אם מנגד הוא לא יוציא היתר - לא יגיע תשלום שני למתווך. לכן אינטרס של כל הצדדים לקדם את הפרויקט. בהצלחה רבה,