רוני

תשלום למתווך בבלעדיות מצד הקונה

שלום רב. חתמנו בלעדיות עם משרד תיווןך שמאוד מתאמץ וגם משתדל לסגור עבורי עסקה עם קונה וטנציאלי אך יש פערים רבים לסגור. משרד התיווך שם שלט על המרפסת והגיע זוג שמוכן לשלם יותר ומציע תנאי עסקה טובים. במידה ואחליט לקדם את המכירה עם הזוג, ברור לי שאני מחוייבת למשרד התיווך אך מה לגבי הקונה? האם מעצם החתימה על הבלעדיות הקונה חייב למתווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב עקרונית התשובה היא לא, מעצם חתימתכם הקונה אם לא מגיע דרך מתווך אינו מחוייב בתיווך. בהצלחה רבה,