כרמית

לקוח שמתחמק מתשלום דמי התיווך

אני מתווכת והראתי ללקוח דירה והוא חתם לי על טופס התיווך. לאחר 3 שבועות הוא קנה את הדירה מאחורי גבי ומתחמק מלשלם לי את דמי התיווך. שלחתי מכתב התראה לכתובת שלו כפי שהופיעה בטופס תיווך שהתברר כשגויה. לאחר מכן שלחתי מכתב התראה לכתובת במשרד הפנים שלו שגם שגויה. איך אני אמורה לאתר אותו?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב העניין לא קשור לתיווך בהכרח. בגדול אפשר להוציא חוקר פרטי בעלות נמוכה יחסית לאיתור כתובת. אפשרות נוספת לנסות לחפש את הכתובת לפי מוקד 144 בטל או באינטרנט. לבסוף אפשרות נוספת להוציא שליח עם המכתב שמתקשר אליו כדי לברר כתובת למשלוח בלי לפרט את תוכן המשלוח. בהצלחה רבה,

כרמית

יש לי את הכתובת של אמא שלו. אפשר לשלוח לה? אם היא חותמת שהיא קיבלה זה כביל?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום האמא היא אישיות משפטית נפרדת אלא אם היא קשורה גם כן לרכישת הדירה ונרשמה בחוזה בין הצדדים. בהצלחה,

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב רק אם האמא קשורה לרכישת הדירה- כלומר שהדירה נרכשה על שמה או על כתובתה בחוזה. אחרת מדובר בישות משפטית נפרדת. בהצלחה רבה

כרמית

שליח לא יעזור כי הוא לא עונה לטלפונים. B144 בדקתי ואין וגם באינטרנט. חוקר פרטי השאלה מה המחיר.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לברר מולם ישירות. אם האיתור לא מסובך לא אמור לעלות יותר מכ-200 שקלים לערך. בהצלחה,