שיר לוי

תשלום דמי תיווך-מה דעתך האישית

אני מתווכת נדלן והחתמתי לקוח על טופס הזמנת שירותי תיווך בתאריך 5.4.19 ולאחר שלושה שבועות נודע לי שהוא קנה את הדירה שהראתי לו בתאריך 28.4.19. הגשתי נגדו תביעה בבית משפט עם הוכחות של התכתבות ביני לבין המתווכת שייצגה את בעל הדירה שמוכיחות שהייתי הגורם היעיל בעסקה מכיוון שהתקשורת שלי הייתה עם המתווכת השנייה. כמו כן צרפתי הוכחות שהנתבע אומר לבעל הדירה "לא צריך מתווכים, בו נחליף טיוטות ונתקדם". במקביל בכתב ההגנה כתב הנתבע שהוא לא ראה את הדירה דרכי ולא חתם לי על טופס הזמנת שירותי תיווך אלה הוא חתם למתווכת השנייה וראה איתה את הדירה בתאריך 10.3.19. כמו כן הנתבע מביא את המתווכת לשאת עדות בבית המשפט. בכתב ההגנה הוא צירף מסמך שהוא חתם למתווכת על טופס תיווך + חשבונית מס שהוא שילם לה על העסקה. אני התובעת צרפתי כמובן גם מסמך שהנתבע חתם לי על טופס הזמנת שירותי תיווך פלוס הוכחות שהייתה הגורם היעיל בעסקה. מה לדעתך תהיה החלטת השופט? חשוב לציין שהגרסה של הנתבע שאינו ראה איתי את הדירה היא שקרית ולא נכונה. כמו כן הוא טוען שההתכתבות ביני למתווכת היא בקשר ללקוח אחר לגמרי למרות שרשום שם במפורשות שההתייחסות היא לדירה הנדונה ולא לדירה אחרת וגם רואים שם את השקרים של המתווכת השנייה שאומרת שהדירה נמכרה בתאריך 20.4.19 אם כי היא נמכרה בתאריך 28.4.19.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אין לי יכולת לדעת מה השופט יחליט כמובן. אולם כמתווכת את צריכה להראות שאת היית הגורם היעיל לעסקה בנוסף לחתימה של הלקוח על הסכם התיווך, כפי שנדרש כדין. לכן בהנחה שתצליח להוכיח את טענותייך באמצעות הכתוב כמו גם עדים ותסתרי את טענות הצד השני סיכוייך גבוהים. אני מפנה אותך ל-ת.א 5025/07 ו 5358/07 (שלום ראשון לציון) שם נדונו במאוחד שתי תביעות לשכר תיווך בגין אותה עסקה. האחת, כנגד הקונים והשנייה, כנגד המוכר. שם לא צלחה התביעה של המתווך - כי הוכח כי המתווכת השנייה היא שהייתה הגורם היעיל לעסקה, ולכן התביעה כשלה. אצלך יש הכחשה על החתימה על הסכם התיווך וכן יש רצון לעקוף אותך - וצריך למנף זאת בדיון. בהצלחה רבה,

מאירה

תיקון טעות בדברים שרשמתי: הנתבע מודע שחתם לי על טופס הזמנת שירותי תיווך. אין הכחשה. כן יש לי הוכחות מוקלטות שהוא עקף אותי.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

היי אוקי, אם כך מצבך טוב. את צריכה להתמקד ולהוכיח על היותך הגורם היעיל בעסקה או לפחות שניסו לעקוף אותך. את מוזמנת לקרוא עוד במאמר שכתבתי לאחרונה בנושא דומה, באתר שלי: behore.co.il/מה-קורה-כשאין-הסכם-תיווך-חתום-בין-הצדדי/ בהצלחה רבה,