מאירה

מה צריך לכלול תמצית נימוקי התביעה

אני מתווכת נדלן ואני כותבת כתב תביעה כדי להגיש בבית המשפט לתביעות קטנות.בנימוקי התביעה רשמתי שהחתמתי את הלקוח על טופס הזמנת שירותי תיווך והוא קנה את הדירה ולא שילם לי למרות שהתחייב ומצורפים עדויות כמו התכתבויות בווצפ. האם אני צריכה לרשום גם שליוותי את הלקוח שלי לתוך הדירה והסברתי לו על הדירה? או שאת הפירוט צריך להגיד בדיון עצמו בבית המשפט. מה למעשה צריך להכיל התמצית של נימוקי התביעה. דבר שני האם בדיון יש מישהו שרושם את הדברים שאני מדברת מול השופט והאם דברים אלו נכללים כחלק מכתב התביעה שהשופט מתייחס אליהם בבואו לתת פסק דין.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כדי להוכיח את תביעת התיווך יש להראות שאת היית הגורם היעיל בעסקה + החתמה על הסכם תיווך, כפי שדורש חוק המתווכים. המלצתי לרשום בתמצית את עיקרי הדברים כבר בכתב התביעה כדי לבסס עליהם את הדיון ולהרחיב ולהוכיח אותם בדיון עצמו. לתשומת ליבך, כי בתביעות קטנות לא מקפידים על כל סדרי הדין, יחד עם זאת כדאי כן לרשום את העיקר ולהתמקד בו ע"מ להקל עלייך את ההוכחה של הדברים במהלך הדיון. כן נרשם פרוטוקול בדיון על מרבית הדברים (לעיתים צד מבקש לרשום דברים שלא לפרוטוקול). מאחל לך בהצלחה רבה,

מאירה

מה לגבי כתב תשובה. אני יכולה לכתוב כתגובה לכתב הגנה כתב תשובה מפורטת ולמרף לכתב התביעה. האם השופט מתייחס לכך.