שון

הוצאות משפט-האם אני צריך לרשום בכתב תביעה

אני מתווך דירות ורציתי לשאול האם אני צריך לרשום בכתב תביעה שאני רוצה שהוצאות המשפט יהיו על הנתבע או אין צורך לרשום זאת והשופט מחליט בסופו של דבר בעניין זה? איך זה עובד?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון כן רצוי לרשום זאת, אם כי בד"כ ההוצאות הינן כלי בידי השופט ולפי החלטתו בלבד. הרבה פעמים ההוצאות שכן נפסקות אינן מכסות את ההוצאות בפועל, אם בכלל ההוצאות נפסקות. הרבה פעמים ההוצאות הינן כלי בידי השופטים אשר משמש אותם לפסיקת ההוצאות לפי התנהגות הצדדים במשפט. כלומר צד שהתנהג למורת רוחו של בית המשפט עלול לקבל הוצאות גבוהות יותר, כגון במקרה של משיכת הליכים יתר על המידה וכד'. בהצלחה רבה,