שרונה

לקוח הגיע לאחר חתימת בילעדיות

שלום רב חתמתי למתווך על בילעדיות , ולאחר כ10 ימים פנה אלי לקוח ממודעה שפירסמתי לפני חתימה ומתעניין ברצינות בדירה ... האם זה מחייב אותי למתווך לתשלום כלשהו... בנוסף לאחר שחתמתי לו אופן התנהלותו לא ממש לרוחי הוא ממהר לצאת עם הלקוח מהבית ועוד כמה .דברנים שלא לטעמי האם ניתן לבטל בלעדיות לפני המועד המוסכם ואם לא מה ניתן לעשות

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כן קיימת חובה לשלם דמי תיווך במקרה כזה. לא ניתן לבטל בלעדיות באופן חד צדדי אלא בהסכמת הצדדים לאחר שתגיעו להסכמה. אם לאחר 1/3 מתקופת הבלעדיות לא נעשו 2 פעולות תיווך ניתן לבטל את הסכם התיווך. בהצלחה,