אדם

הפרת הסכם מצד המתווך - פרסום מחיר הנכס בעשרות אלפי שקלים נמוך ממה שקבענו בהסכם

חתמתי עם המתווך חוזה בלעדיות, קבענו מחיר שיווק של הדירה. בתחילה הוא פרסם את הדירה במחיר שנקבע. אחרי שבועיים להפתעתי גיליתי שבפרסומים חדשים הוא שם מחיר ב 20 אש"ח נמוך יותר ממה שקבענו. בהסכם בינינו כתוב במפורש "כל שינוי במחיר יקבל את הסכמתו של הלקוח". האם זאת הפרת הסכם שמאפשרת לי לצאת ממנו באופן חד צדדי?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב האם היה מו"מ בעבר שבו הסכמת להוריד את המחיר? אולי בשל כך הרשה לעצמו המתווך לעדכן את המחיר. בכל מקרה - אתה בעל הבית קובע את המחיר ויכול לעדכן את המתווך על רצונך באופן חד משמעי. ברור שלא תמכור במחיר שאתה לא מעוניין בו. אולי מקור המחיר החדש בטעות? אפשר ליישר את ההדורים ולהמשיך בפרסום עם המחיר הנכון. בהצלחה,