יובל

חתימה עם מתווך ואז העברת זכות השכירה לאדם אחר

שלום, השבוע ביום שלישי (23.07) הלכתי לראות דירה בבלעדיות מתווך בתל אביב. לאחר רבע שעה בדירה החלטתי לחתום עם המתווך ולהמשיך תהליכים עם בעל הדירה. יצרתי איתו קשר ולבקשתו שלחתי לו מייל עם הפרטים שהוא ביקש בנוסף לשליחת ווטסאפ אישית כי שלחתי לו את המייל. לאחר שלא ענה לי כיום שלם התקשרתי אליו לבדוק מה קורה והוא ענה כי המתווכחת אמרה שהיא מעבירה את הזכות לשכור את הדירה לבת שלה וכי אני מודע לעניין. בעל הדירה היה מופתע שאיני מכיר את העניין וביקש שאדבר עם המתווכחת. פניתי אליה ובתחילת השיחה היא שיקרה ואמרה כי ״יש בעיה עם השכרת הדירה״ וכשעימתתי אותה עם זה שאני יודע שאין בעיה ושהיא רוצה לתת את הדירה לבת שלה היא אמרה שזה נכון וכי מותר לה להתחרט וכי ״משפחה לפני הכל״. המתווכחת אינה מוכנה לתת לי את הזכות לשכירת הדירה ובעל הדירה מתחמק מאחריות בטענה כי ״מה שהיא תחליט זה בסדר מבחינתי״ למרות שהתחלנו תהליכים להכנת חוזה וחתימה. האם יש מה לעשות במקרה כזה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב למצער אין הרבה מה לעשות בעניין זה, ומאחר ולא נגרם לך נזק ממוני עצתי להמשיך בחיפושים. בהצלחה,