מונרו

סירוב לתשלום דמי תיווך

שלום, פעלתי כגורם היעיל במכירת דירה בשווי 2 מליון ש"ח, הקונים מסרבים לשלם את דמי התיווך בטענה שלא ידעו כי הדירה מגיעה עם מניה בקאנטרי השכונתי-דבר המחייבם בתשלום שנתי לקאנטרי בעצם היותם בעלי הדירה. אני כמתווכת קבלתי רושם מוטעה מהמוכרים כי הקאנטרי הינו רשות ואינו חובה וכך גם הצגתי את עניין הקאנטרי בפני עשרות לקוחות פוטנציאלים אחרים בין השאר גם בפני הקונים שלבסוף רכשו את הדירה. יש לציין כי עניין המניה אינו מופיע כלל בחוזה המכר שנחתם. הקונים טוענים כי הצגתי בפניהם מידע שגוי מה שגרם להתחייבות כספית כלפי הקאנטרי והם מסרבים לשלם את דמי התיווך למרות שהיתי הגורם הפעיל בעסקה לכל הדעות. אגב, המוכרים שילמו את דמי התיווך מיד עם חתימת הסכם המכר כמצופה. האם יש עילה לסירוב להעברת עמלת תיווך ע"י הקונים? תודה מראש

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב המדובר בנושא שהוא נלווה למכירה העיקרית שהיא הדירה. לכן אם הקונים חתמו על הזמנת שירותי תיווך הרי שהם מחוייבים לשלם לך תיווך. בנוסף - הרי שהקונים יכולים למכור את המניה, וממילא אתה העברת את המידע שהיה לך ולא נרשם הדבר בחוזה בין הצדדים. בהצלחה רבה ,