שמעון

שיתוף פעולה בין מתווכים

שלום רב, במידה ושני מתווכים מעוניינים לשתף פעולה לגבי מכירה של נכס מסויים ולדרוש עמלת תיווך מהקונה בלבד - מה הדרך האופטימלית לביצוע? האם הם חייבים לציין זאת בכתב בפני הקונה או שמספיק שאחד המתווכים מחתים את הקונה ובהסכם נפרד בין המתווכים הם מסכימים להתחלק בדמי התיווך עבור הנכס הספציפי המדובר?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הסכם בין מתווכים אינו מחייב מסמך בכתב. אפשר להסתפק בהסכמות בע"פ בין המתווכים - אם יש אמון בין הצדדים. ולכן מספיק להחתים את הקונה פעם אחת והמתווכים יחלקו ביניהם את שכר הטרחה אם וכאשר הנכס יימכר. בהצלחה,