צדקיהו

האם מתווך דירות צריך להוציא

חשבונית מס על פסק דין שבו זכה ב20 אלף שקלים בעניין תביעה שלו נגד לקוח שלא שילם לו דמי תיווך והפסיקה הראתה שהלקוח צריך לשלם לו הוצאות משפט והוצאות שכר טרחה עורך דין ותשלום דמי תיווך. האם המתווך צריך להוציא ללקוח חשבונית מס על כל הסכום שבפסיקה שמורכב מהוצאות שונות כמו שכר טרחה ודמי התיווך. שאלה שניה- אם מתווך הגיע בסוף שנה להכנסות של 30 אלף שח. האם הוא יקבל החזר של המע"מ ששילם כל השנה בגלל שההכנסות שלו נמוכות מאוד.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב יש להתייעץ עם רואה חשבון, אולם לעניות דעתי יש להוציא חשבונית מס על כל הסכום. בהצלחה רבה,