רוני ירון

שאלה נוספת תשלום למתווך דירה אף על פי שלא חתמו אצלו

שלום וברכה. תודה על המענה הנ"ל. ברצוני לשאול ברשותך שאלה נוספת בנושא זה. המתווך תבע אותי לדין תורה בבית דין תורני. תביעתו היתה על סכום של 50 אלף שקלים אך בית הדין דחה את תביעתו זו, אך בכל זאת חייב אותי לשלם לו 5 אלף שקלים תוך חודש ימים. וזאת עבור תשלום ההנחה שאותה הוא השיג עבורי. ביררתי לגבי פרטי הרישיון שלו ברשם המתווכים ומצאתי שהוא מופיע ברשימה של שנת 2019 אך הוא אינו מופיע ברשימה של שסנת 2020. שאלתי אליך היא מה אתה ממליץ לי לעשות במקרה? האם אפנה לגוף המפקח על המתווכים? וכדומה? תודה רבה על עזרתך. ומחכה לתשובך.

עו"ד שגיא בכור

שלום רב אם הסכמת לקבל עליך את סמכות בית הדין יש לכבד החלטתו מה גם שמדובר בהוצאה סבירה בנסיבות העניין. בכל מקרה הבדיקה אם יש למתווך רישיון הינה לגבי מועד העסקה ולא לעכשיו שזה תחילת שנה מה גם שלא תמיד משלמים את הרישיון תיווך בתחילת השנה. בהצלחה רבה.