עודד לוי

ביטול שיק לאחר שניתן למתווך

פניתי למודעה מתיווך של דירה להשכרה. המתווך הראה לי את הדירה ללא החתמה על שום מסמך נלווה. לאחר כמה ימים חתמתי על חוזה שכירות מול בעל הדירה שבו אין אזכור לגבי תיווך ומסרתי למתווך שיק (למוטב בלבד) ואחרי כמה ימים התחרטתי לגבי הדירה ואני מעוניין לבטל את השיק של המתווך. האם חוקי?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון תשלום למתווך הינו רק כנגד חוזה חתום של הזמנת שירותי תיווך. מאחר וכבר מסרת שיק אתה בבעיה. השאלה - אם נחתם חוזה שכירות מול בעל הדירה אם לאו? אם נחתם - אתה תהיה בבעיה מול המתווך שידרוש את שכר עבודתו. אם לא נחתם ישנה אפשרות להילחם ולבטל את התשלום. מומלץ להידבר עם המתווך ולבקש להיעזר בו בהמשך ולהגיע לפשרה. בהצלחה רבה,