רינת כהן

חוזה עם התניה-מתי אקבל את דמי התיווך

אני מתווכת נדלן וסגרתי עסקה ונחתם חוזה. בחוזה רשום שהקונה יקבל את הבעלות על הדירה רק בתנאי שהמוכרים יסדרו את הצו ירושה (=התניה). האם אני זכאית לדמי התיווך מיד אחרי חתימת החוזה כפי שרשום בחוזה התיווך ביני ללקוח? או שאני זכאית לדמי התיווך רק אחרי שהצו ירושה יסודר למרות שהחוזה מכר נחתם כבר?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם לא נקבע אחרת בהסכם תיווך בין הצדדים, הזכאות לתשלום דמי התיווך קמה עם חתימת החוזה ואין סיבה לחכות לתנאי כזה. בהצלחה רבה,