לימור

קניית דירה לאחר שכירות

הי, לפני שנה שכרנו דירה באמצעות תיווך, חתמנו על מסמך סטנדרטי ושילמנו חודש שכירות כמקובל. כעת אנו רוצים לקנות את הדירה מהמשכיר- האם אנחנו חייבים לשלם שוב דמי תיווך על הקניה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם לא היה מצויין הדבר במפורש בהסכם התיווך שחתמת לפני כשנה, הרי שהנכס הוצג להשכרה ולא למכירה. לכן היום אינך מחויב בדמי תיווך פעם נוספת. בהצלחה רבה,

לימור

תודה על התשובה המהירה והמעודדת. עברתי כעת על החוזה שחתמנו עליו- בכותרת כתוב מכירה/ השכרה- חלק זה נותר ריק. בסוף יש טבלה על מחיר השכירות. אין כמובן מחיר מכירה או משהו כזה, אבל יש סעיף שמציין " אני מתחייב לשלם לכם דמי תיווך במידה ואקנה נכס שהושכר לי על ידכם" - האם הסעיף הזה משנה משהו בהתייחסות? שוב תודה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב במקרה שיש התייחסות אז יש סיכוי שאכן המתווך יתבע אותכם בהמשך. הנכון הוא שיש לרשום מס' פרטים חשובים על הנכס ובין היתר את נושא המחיר שלו. כך שאין תשובה חדש משמעית - ואם יפנה אליכם המתווך ניתן לנסות להגיע עמו לפשרה. בהצלחה רבה,