לירון מור

גזירת דמי תיווך מלקוח

כמתוכת דירות רציתי להראות דירה ללקוחה שאמרה לי שיצרה קשר בעבר עם בעל הדירה ולא הלכה בסוף לראות את הדירה כי התקציב שלה היה נמוך משמעותית. האם מותר לי לקבוע איתה לראות את הדירה בלי לומר לה שמדובר באותה דירה (כי אז היא לא תסכים לבוא לראות ולחתום לי) ולהחתים אותה על טופס תיווך ובמידה ואני מצליחה לסגור על מחיר בתקציב שלה ויש עסקה אז האם היא תצטרך לשלם לי דמי התיווך? ההתנהלות שלי תקינה לעניין חובת הלקוחה לשלם לי דמי תיווך?

לירון מור

המשך- בעל הדירה אמר לי שהוא מוכן לרדת לתקציב שלה אבל אני לא רוצה ליידע אטתה כי אז היא תפנה אליו ישירות. לכן אני רוצה לקחת אותה לדירה בלי לומר לה את הכתובת המדויקת ולהחתים אותה ולאחר מכן לומר לה שבעל הדירה ירד במחיר ויש עסקה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם החתמת אותה על הסכם להזמנת שירותי תיווך, ואם את מצליחה להביא את הצדדים לידי הסכמה במחיר, את זכאית לשכר טרחתך. בהצלחה,