יניב מתווך

החתמת קונים על ידי סוכן שלי

היי אם אני בעל רשיון תיווך , האם אני יכול להעסיק סוכן שאין לו רשיון והוא יוכל להחתים לקוחות קונים על טפסים או חתימה דיגיטלית שאני חתום עליה מראש? או שאני חייב להיות נוכח?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב ע"פ חוק המתווכים - ס' 13: 3 ."אדם לא יעסיק אדם אחר בתיווך במקרקעין אלא אם כן המועסק הוא בעל רשיון בתוקף לפי חוק זה; סעיף זה לא יחול לגבי העסקת אדם בתפקיד מינהלתי". לכן אין בעיה לתת לעובד שלך תפקיד מנהלתי, לעבודות עזר שונות, אבל החתמה על שירותי תיווך הינה עניין מהותי שצריך להיעשות ע"י בעל רישיון תיווך בלבד, גם למניעת טענות בעתיד נגד אי תשלום וכו'. בהצלחה רבה,