מרשל כהן

תשלום דמי תיווך למתוך

אני מתוכת דירות וראיתי דירה שלא בבלעדיות ביד2 של מתוכת אחרת וכתבתי לה בווצפ לה בווצפ : "שלום שני יש לי לקוח שרוצה לקנות את הדירה כי לדעתי הוא מתאים, האם את מעוניינת לשתף פעולה?". המתווכת לא ענתה לי על ההודעה מעל לחצי שנה ואני המשכתי בדרכי לחפש ללקוחותי דירות. תליתי שלטים בבניינים ומצאתי דירה למכירה כי השכנה אמרה לי שמוכרים לידה דירה. הורדתי נסח טאבו וחיפשתי טלפון של בעל הדירה ומצאתי. בקשתי מבעל הדירה להראות ללקוח שלי את הדירה. הוא הסכים והראתי ללקוח שלי את הדירה. בסיור בדירה שמתי לב שזו הדירה ששני המתווכת ניסתה למכור אך ללא הצלחה. כשהיא לא הצליחה למכור היא חיפשה שוכר לדירה. בסופו של דבר הלקוח שלי קנה את הדירה. קבלתי דמי תיוך משני הצדדים. האם אצטרך לשלם חלק מדמי התיוך לשני המתוכת?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב מאחר והדירה לא הייתה בבלעדיות ועברה מעל חצי שנה ולא קיבלת תגובה, אין לך חובה להשתתף בדמי התיווך מאחר וכל העבודה נעשתה על ידך בלבד. בהצלחה,

מרשל כהן

גם אם לא היה עובר חצי שנה זה משנה? כל עוד הדירה לא בבלעדיות אז איני חיבת בתשלום למתוך הראשון. אני צודקת?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן את צודקת. אולם אם חלפו מספר ימים לכאורה הצעתך לשיתוף פעולה הייתה עוד בתוקף. מחצית השנה הינו זמן די והותר לניתוק/ ביטול הצעתך (מאחר ושיתוף פעולה בין מתווכים יכול להיסגר גם בע"פ בניגוד להסכם מול לקוחות שמחייב מסמך בכתב). בהצלחה רבה,