כרמל אליהו

תשלום דמי תיווך מלקוח שקנה אצלי דירה

אני מתווך דירות והראתי דירה ללקוח שקנה אותה ושילם לי את דמי התיווך. לאחר כחודשיים הוא החליט למכור את הדירה לחבר שלו. בטופס תיווך שהוא חתם לי רשום שאם הוא מוסר מידע למכר על הדירה הזו אז הוא מחוייב בתשלום דמי תיווך. המכר שלו קנה ממנו את הדירה בסוף. האם אני רשאי לתבוע את המכר/הלקוח שלי שחתום לי בשנית כדי לקבל עוד דמי תיווך נוספים?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם המדובר במכירה נוספת אינך זכאי לדמי תיווך שכן קיבלת את התיווך עבור מכירה ובכך קיבלת את שכרך. בהצלחה רבה,