דניאל לוי

האם מגיעים לי דמי התיווך מהלקוח

אני מתווך דירות וסיכמתי עם הלקוח בעל פה שאני מחתים אותו על טופס תיווך ומוסר לו את מספר הטלפון של בעל הדירה והוא קובע עצמאית עם בעל הדירה לראות את הדירה ובמידה והוא קונה את הדירה אז הוא מחויב לשלם לי את דמי התיווך. לפני שמסרתי ללקוח את מספר הטלפון של בעל הדירה החתמתי אותו על טופס תיווך. הלקוח קנה את הדירה והוא לא רוצה לשלם לי את דמי התיווך בטענה שלא השקעתי מספיק בהוצאה לפועל של העסקה. האם אני זכאי לדמי התיווך מהלקוח?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם הקונה חתום על טופס תיווך ערוך לפי החוק (כלומר מכיל את הפרטים של הלקוח + ת.ז. וכן פרטי הנכס הנמכר, מחיר בקירוב, עמלת התיווך וכיוצ"ב) אזי אתה זכאי לדמי התיווך כפי שהוסכם גם אם לא השקעת מאמצים רבים. משרדינו טיפל בעבר בתביעות רבות כאלו וישנם סיכויים טובים לזכות בתביעה כזאת בבית המשפט. בהצלחה רבה,